Biz Kimiz?
Arada Derneği olarak farklı sosyo-kültürel grupları bir araya getiren sanat ve sosyal uyum aktiviteleri düzenlemekteyiz.
Arada Manifesto
Neden ARADA Manifesto?
Arada fikri uluslararası sanatçıların sanatla sosyal fayda sağlamak amacıyla biraraya gelmesi ile oluştu. Sanatın bir disiplinlerarası bir terapi yöntemi olarak yaygınlaşması için çalışmaktayız. Bu alanda Uluslararası festivaller ,sosyal fayda sağlamak amaçlı projeler ve eğitimler yürütmekteyiz. 2011’de oluşturduğumuz yıllık festivale isim olarak Arada’ yı seçtim. Bu isim ‘Sabit olmayan ve sürekli hareket eden bir sanat akımı yaratmak’ fikrinden ortaya çıktı.
Aradalık aynı zamanda sosyal hizmet ile sanat arasında da benim için önemli bir araştırma alanı oluşturuyor.
İnanıyorum ki sanatsal ve sosyal yapılar akış halindeler ve sürekli değişiyorlar. Zaman, mekan ve kültür gibi faktörlerden etkilenerek, kendi bireysel evrimlerini yansıtarak ‘Arada Manifesto‘ ARADA‘ ın farklı bakış açılarını bir araya getirerek hayata geçiriyor.
Curator of ARAda; Serkan Bozkurt
ARADA KİMLİKLER
Kimlikler: (uluslar arasılık, cinsiyetler arasılık, kültürel farklılıklar arasında olmak, bedensel olarak değişkenlik halinde olmak, yerinden edilmiş olmak: göçmen, engelli, mülteci, LGBTİ + topluluğu, kadın ve diğer azınlıklar gibi)
BİR ARA’ YA GETİRMEK ( Festival ve Sosyal İçerme Projeleri Yapıyoruz)
Disiplinlerarasılık (sanat ve sosyal bilimler arasında)Kültürlerarasılık
Farklı kültürler arasında, Kültürel benzerlikler ön plana alınarak. Geleneksel ve modern kültürler arasında… Bu konuya giren çalışma alanlarımız: Göç, kültürel çatışma ve çözümleri ve kültürlerarası lojistik…
ARAYIŞTA OLMA HALİ
Sürekli bir sorgulama halinde olmak: (Sanat ve Sosyal Etki Arasında) Arada, toplumsal barış inşası için temel araştırmalar geliştiriyor. Farklı disiplinlerden (tarih, psikoloji, sanat, sosyoloji, felsefe, coğrafya vb.)yöntemleri bir araya getirerek araştırmalar yapıyor.
Arada Ekibi








